A Maestro újra Pécsett

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Maestro újra Pécsett

április 25 @ 19:00 - 20:30

Oszd meg másokkal...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter

Előadók

Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar
Sümegi Eszter – szoprán
Ulbrich Andrea – alt
Brickner Szabolcs – tenor
Cser Krisztián – basszus
Vezényel: Kobayashi Ken-Ichiro

A koncert előtt 18:00 órai kezdettel Prológusra várjuk az érdeklődőket.

Műsor
G. Verdi: Requiem

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar jelentőségének és minőségének elismerését mutatja, hogy 1998-ban a Nemzeti Énekkarral együtt kiemelt nemzeti alapintézménnyé minősítették. Az elmúlt néhány esztendőben a zenekar rendkívül sok külföldi meghívást kapott. A New York-i Avery Fisher Halltól a tokiói Suntory Hallon át a birminghami Symphony Hallig, az athéni Megaron Musicostól a Colmari Fesztiválig arattak sikereket. 2003 februárjában adott New York-i koncertjüket a ConcertoNet című rangos internetes komolyzenei lap tekintélyes kritikusa az évad legjobb hangversenyének járó Lully-díjjal ismerte el. A zenekar − az énekkarral és a kottatárral együtt − 2005 elején költözött be új otthonába, a Művészetek Palotájába, ahol 2005. január 8-án az együttes adta az év legelső koncertjét. A hangverseny egy részének − Mozart két g-moll szimfóniájának − felvétele CD-n is megjelent, amely számos elismerő kritikát kapott itthon és külföldön. Az együttes tevékeny részt vállal a Kocsis Zoltán művészeti irányításával, a Hungaroton gondozásában 2006-ban indult Bartók-összkiadás elkészítésében. Az új sorozat első darabjaként 2006 decemberében a Kossuth-szimfónia és A fából faragott királyfi felvétele jelent meg, amely már az első néhány hónapban is jelentős nemzetközi sikereket könyvelhetett el (Diapason d’or, Pizzicato Supersonic-díj stb.). 2007 szeptemberében került forgalomba a sorozat második CD-je, amely a Fiatalkori hegedűverseny új, valamint a Rapszódia és a Scherzo korábbi felvételét tartalmazza. Az UNICEF Magyar Bizottsága 2006. december 1-jén a Nemzeti Filharmonikusokat az UNICEF magyarországi jószolgálati nagykövetévé nevezte ki.

Kobayashi Ken-Ichiro egyike japán legismertebb karmestereinek. Számos zenekart vezényelt már, többek között a Cseh Filharmonikusokat, a Szlovák Filharmonikusokat, a Nemzeti Filharmonikus Zenekart, az Amszterdami Filharmonikusokat, a Szlovák Filharmonikusokat, a Holland Filharmonikusokat, az Arnheimi Szimfonikus Zenekart, a Moszkvai Filharmonikusokat és az NHK Szimfonikus Zenekart.

Jegyár: 7400 Ft / 5400 Ft / 4400 Ft

Kedvezmény:

A Filharmónia Magyarország bérletesei az ország bármely pontján az általunk szervezett felnőtthangversenyekre − bérletük felmutatásával − 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet! A kedvezmény bérletenként egy jegyre érvényesíthető koncertenként.

Nyugdíjasok, diákok és TÜKE kártya kedvezménye 10%.

Jegyek válthatók a Filharmónia jegypénztáraiban, a Kodály Központban, illetve a Filter Kultúrkávéházban, a Ticket Expressz irodáiban, valamint a www.jegymester.hu oldalon.

A műsor-, időpont-, a helyszín- és a szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk, melynek függvényében a jegyár is változhat.

https://www.facebook.com/events/164084394178704/

Részletek

Dátum:
április 25
Időpont:
19:00 - 20:30
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/164084394178704/

Helyszín

Kodály Központ

Szervező

Filharmónia Magyarország
E-mail:
noreply@facebookmail.com